Nemzetközi versenyek

A borászat újabb elismerései

Nemzetközi versenyek

PAR és Mundus Vini arany érmek

Aranyérmekkel halmozták el a németországi Frasdorfban tartott nemzetközi PAR borversenyen Koch Csaba hajós-bajai és villányi borait. Az Év Pincészete elismeréssel 2014-ben kitüntetett Koch Csaba a világ egyik legnagyobb borversenyén, a Mundus Vinin is szerzett aranyérmet.

„Engem is meglepett, hogy 95 pontra értékelte a zsűri a PAR borversenyen 2015-ös villányi prémium merlot-mat. Méghozzá azért, mert még jóformán a piacon sincs a bor, úgy vélem, még némi palackérlelés után jut csak fel igazán a csúcsra” – kommentálta Koch Csaba villányi vörösborának eredményét. Persze, nagy meglepetés nem érhette a borászt, mivel két évvel ezelőtt ugyanezen a borversenyen a legjobb vörösbor szintén az ő bora, a Csanád Cuvée 2012 lett 96 ponttal (azóta éppen ezt a tételt választotta a Magyar Borszakírók Köre az ország legjobb vörösborává).

Idén azonban más borait is aranyéremben részesítették: 2015-ös villányi prémium cabernet sauvignonja is ilyen elismerésben részesült, mi több, 2017-es hajós-bajai Frisch cserszegi fűszerese is 90 pontot kapott, ami meglehetősen ritka pontszám egy könnyednek elkönyvelt reduktív tétel esetében. Első „szériás” méthode traditionnelle eljárással készült brut Chardonnay pezsgőjét ezüstéremre méltatták.

Az elismerések számát gyarapítja a Mundus Vinin elért siker is. Utóbbin hat napon át bírálja a 44 országból érkezett több száz szakértő a több mint 6 ezer beküldött tételt. Itt kiemelkedni nem könnyű. Most mégis sikerült Koch Csaba 2012-es villányi prémium cabernet sauvignonjának, amelyik könnyedén kapott aranyérmet. A díjakkal kapcsolatban a borász megjegyezte: „hosszú évek óta következetesen elismerik a diósviszlói Imrevölgy dűlőin termett borainkat Villányban, országos és nemzetközi versenyeken is. Talán itt az ideje, hogy ezt a dűlőt is az ismertebb villányi „sztárdűlők” közé emeljük!”

Forrás:Gusto

Címkék:
Koch Borászat, webáruház