Nemzetközi versenyek

A borászat újabb elismerései

Nemzetközi versenyek

PAR és Mundus Vini arany érmek

Aranyérmekkel halmozták el a németországi Frasdorfban tartott nemzetközi PAR borversenyen Koch Csaba hajós-bajai és villányi borait. Az Év Pincészete elismeréssel 2014-ben kitüntetett Koch Csaba a világ egyik legnagyobb borversenyén, a Mundus Vinin is szerzett aranyérmet.

„Engem is meglepett, hogy 95 pontra értékelte a zsűri a PAR borversenyen 2015-ös villányi prémium merlot-mat. Méghozzá azért, mert még jóformán a piacon sincs a bor, úgy vélem, még némi palackérlelés után jut csak fel igazán a csúcsra” – kommentálta Koch Csaba villányi vörösborának eredményét. Persze, nagy meglepetés nem érhette a borászt, mivel két évvel ezelőtt ugyanezen a borversenyen a legjobb vörösbor szintén az ő bora, a Csanád Cuvée 2012 lett 96 ponttal (azóta éppen ezt a tételt választotta a Magyar Borszakírók Köre az ország legjobb vörösborává).

Idén azonban más borait is aranyéremben részesítették: 2015-ös villányi prémium cabernet sauvignonja is ilyen elismerésben részesült, mi több, fehérboraink közül a 2017-es hajós-bajai Frisch cserszegi fűszerese is 90 pontot kapott, ami meglehetősen ritka pontszám egy könnyednek elkönyvelt reduktív tétel esetében. Első „szériás” méthode traditionnelle eljárással készült brut Chardonnay pezsgőt ezüstéremre méltatták.  Hajós-Bajai Borvidék Cabernet Sauvignon bora.

Az elismerések számát gyarapítja a Mundus Vinin elért siker is. Utóbbin hat napon át bírálja a 44 országból érkezett több száz szakértő a több mint 6 ezer beküldött tételt. Itt kiemelkedni nem könnyű. Most mégis sikerült Koch Csaba 2012-es villányi prémium cabernet sauvignonjának, amelyik könnyedén kapott aranyérmet. A díjakkal kapcsolatban a borász megjegyezte: „hosszú évek óta következetesen elismerik a diósviszlói Imrevölgy dűlőin termett borainkat Villányban, országos és nemzetközi versenyeken is. Talán itt az ideje, hogy ezt a dűlőt is az ismertebb villányi „sztárdűlők” közé emeljük!”

Forrás:Gusto

További Nemzetközi versenyek:

XXIII. Kadarka Nemzetközi Borverseny

Emozioni Dal Mondo

Címkék: PAR Mundus Vini
Borok, Gyümölcslevek rendelése