Minőségi száraz Merlot vörösbor a Szekszárdi ültetvényünkről szüretelt szőlőből készült, és magában hordozza a borvidék jegyeit, szépségét. A bor rövid hordós érlelést kapott másodtöltésű magyar barrique hordókban.
Kitöltéskor azonnal megérint a frissen szedett szőlő illata, a szüret semmihez nem hasonlítható kellemes emlékeivel.
Mély rubinvörös színű enyhén közepesen testes bor, illatában és ízében is gyümölcsös, a szőlő mellett meggyes, feketeribizlis, cseresznyés, kakaós, valamint dohányos jegyekkel. Szájban enyhén érezhető a hordós érlelés, ami szépen harmonizál a bársonyos lágy tanninokkal.
Fogyasztása 15-16 °C-on, marha, sertés, bárány, kacsa, pulyka fűszeres sültek, magyaros ételek, pörköltek, cheddar és kéksajtok mellé javasolt.
A nap lezárásaként, vacsora mellé vagy csak az esti lazuláshoz ideális választás.
A merlot világfajta vörösborszőlő, az igazi nagy kékszőlőfajták egyike. A Francia Bordeaux-ból származtatható. Az ottani borvidék egyik legnagyobb területen telepített fajtája, a bordeaux-i alapborok és a Cabernet Sauvignonos cuvée-k meghatározó tétele. Érzékeny, igényes szőlőfajta. Korai rügyfakadása miatt fagyérzékeny, tápanyag igénye magas. Szeptember végén, október elején szüretelhető magas cukortartalmú sötétkék, vékony héjú, lédús bogyókkal.