Magyar siker az idei ProWein-on!

Európa - borkiállítás

Magyar siker az idei ProWein-on!

Siker az idei ProWein-on!

Európa egyik nagyon fontos nemzetközi borkiállításán, a március 17-19 között Düsseldorfban megrendezett ProWeinon adják át a Koch Borászatnak a PAR nemzetközi borversenyen kapott aranyérmeket. Koch Csaba villányi és hajós-bajai borai már többször kaptak 90 feletti pontokat a megmérettetésen.

Tizenkét ország borai közül mindössze 13 tétel kapott nagy aranyérmet a PAR nemzetközi borversenyen, amelynek ünnepélyes díjátadója a ProWein bormustrán lesz Düsseldorfban. Az egyik nagyaranyat Koch Csaba 2015-ös prémium merlot-ja érdemelte ki, amely a villányi borvidéken, egészen pontosan a diósviszlói Imrevölgy dűlőben termett. Ugyanez a bor tavaly a villányi borversenyen szintén nagy aranyat kapott, csúcsbor lett – márpedig a villányi borvidéken elég erős a mezőny elegáns merlot-kban. (Nem mellesleg, a Villányi Hegyközség versenyén Koch Csaba lett a legeredményesebb borász négy nagyarannyal, két arannyal és négy ezüsttel!)

Lesz tehát mit ünnepelni a ProWeinon, különösen, hogy a 96 ponttal megtisztelt Koch merlot mögött éppen csak egy ponttal maradt le a PAR versenyen a 2015-ös Csanád cuvée. Ez azért is nagy öröm a borász számára, mert noha a 2012-es évjárattal szinte minden hazai és nemzetközi díjat megnyert (a Magyar Borszakírók Köre szerint ez volt 2017-ben a legjobb magyar vörösbor, de éppen a PAR borversenyen kapott már 96 pontot is), sem a 2013-as, sem pedig a 2014-es évjáratban nem találta elég kimagasló minőségűnek a termést csúcsházasításához. A 2015-ös évjárat azonban a jelek szerint kárpótolja az Év Pincészete díjjal 2014-ben kitüntetett borászt, aki még egy aranynak örvendhet: a PAR ítészei 93 ponttal aranyérmet adtak 2015-ös hajós-bajai Cabernet Sauvignonjának is, így nemcsak a villányi borvidék részesült a nemzetközi elismerésből.

Címkék:
Borok, Gyümölcslevek rendelése