SynVino díjas a Csanád Cuvée

Villányi vörösbor díjátadó

SynVino díjas a Csanád Cuvée

A XIX. Országos Syngenta Borversenyen 313 fehér-, 155 vörösbor, valamint 87 rozé mérettette meg magát.

A verseny díjátadó rendezvényén Nyitrainé Sárdy Diána egyetemi docens, a Szent István Egyetem Borászati Tanszékének vezetője, a zsűri elnöke elmondta, hogy a versenyre az ország valamennyi borvidékéről minőségi borok érkeztek. Az 555 borból 307 készült tavalyi szüretelésű szőlőből, amelyek közül 44 kapott arany, egy nagyarany és kettő SynVino elismerést.

SynVino díjas a 2015-ös Csanád Cuvée is

A legjobbaknak járó SynVino-díjat kapott Koch Csaba villányi Vinart Pincészetének 2015-ös Villányi Csanád Cuvée-je. Külön érdekesség, hogy a tavalyi évben ugyanezen bor 2012-es évjárata győzedelmeskedett, így bizton állítható, hogy a 2015-ös Csanád Cuvée is a borászat eddigi csúcsborának nyomdokaiba lépett!

A Sygenta Borversenyen ugyancsak SynVino díjas elismerésben részesült a tokaji Csubák Családi Pincészet 2013-as Tokaji Eszenciája,a móri Paulus Molnár Borház 2019-es Gold Olaszrizlingje és a kunsági Szentpéteri Borpince Kft. 2019-es Néró Roséja.

Nagyaranyat a tokaji borvidék négy bora érdemelt ki. A zsűri rajtuk kívül 98 arany, 316 ezüst, 125 bronz minősítést adott át, 8 termelő pedig oklevelet kapott.

Címkék:
Borok, Gyümölcslevek rendelése