Borászat hírek 2016 I.

Összefoglaló

Borászat hírek 2016 I.

Ma reggel indul útjára a II. Nemzeti Bor Maraton!

Szabadidő

Bormaraton

Az idei év legnagyobb országos közösségi és szabadidősport-rendezvényének útvonala Magyarország 121 települését érinti, és hazánk mind a 22 borvidékén keresztül halad. A Koch Borászat csapata ma reggel két szakaszt is teljesít Koch Csabával az élen, aki a rendezvény egyik borszakmai védnöke is.

Halk zene szól az éjszakában

Új műsor a Sláger tévén

Ságer tv bor

Bangó Margit, a Kossuth díjas művésznő, aki szakácsművészetével a CNN sztárséfjét is elbűvölte ezúttal megújult zenés főzőműsorában készít igazi házias ételeket a nézők nagy örömére. A műsorból természetesen nem hiányozhat a zene és a muzsikaszó sem, ezért az ízletesebbnél ízletesebb ételek elkészítése közben felcsendülnek a világhírű énekesnő nagysikerű dalai is. Az ételek mellől természetesen a finom borok sem maradhatnak el, amelyben a művésznő segítségére Koch Csaba lesz.

Koch Csaba Dél-Afrikában járt!

Számos borvidéket bejárva

Dél-Afrikai borászatok

Koch Csaba Dél-Afrikában járt! Néhány magyar borásszal több mint egy hetet töltöttek el itt, számos borvidéket bejárva. Rengeteget kóstoltak, dolgoztak és konzultáltak kinti kollégáikkal.

A világ egyik legjelentősebb borkiállításán, a ProWein-on jártunk!

Düsseldorf

ProWein

A több mint két évtizedes múlttal rendelkező Düsseldorfban megrendezett ProWein több mint 500 mesterkurzussal, kóstolóval és beszélgetéssel adott lehetőséget arra, hogy a szakma különböző szegmenseiből érkező résztvevők tájékozódjanak, ismerkedjenek, kapcsolatokat építsenek egymással. Magyarország idén is nemzeti standdal készült, ahol az új, egységes arculati elemekből építkező, 250 négyzetméteres standon több mint húsz borászat mutatta be termékeit, így a Koch Borászat is. Standunknál Elizabeth Gabay Master of Wine és L. Simon László államtitkár is megállt egy kóstolóra.

Indul a Nemzeti Bor Maraton!

Védnökség

Bormaraton 2016

50 ezer résztvevőre számítanak az év legnagyobb országos közösségi és szabadidősport-rendezvényén, ahol az indulók tíz nap alatt 2057 kilométert tesznek meg Magyarországon. A rendezvény sajtótájékoztatóját március 17-én tartották Budapesten, ahol a Nemzeti Bor Maraton borszakmai védnökeként az öt hazai sztárborász, köztük Koch Csaba is megjelent.

KávéBár Bazáron a Koch Borászat

Corinthia Hotel

Kávébazár és bor

A hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár február 20-21-én immár hetedik alkalommal került megrendezésre a belvárosi, ötcsillagos Corinthia Hotelben. Ötven kiállító több száz terméke közt kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat kóstolhattak végig a KávéBár Bazár látogatói, valamint bepillantást nyerhettek a szakma fortélyaiba, például, hogy hogyan kell profi módon kóstolni egy bort vagy párlatot. A rendezvényen a Koch Borászat standját is meglátogathatták az érdeklődők, és megízlelhették az egyes Koch tételeket.

VinCe Budapest!

Wine Show

Vince-nap

Március 3-tól 5-ig 160 kiállító több mint 1000 bora kóstolható meg az egyedülálló Wine Show-n, ahol a VinCE Magazin tesztjein már bizonyított hazai pincészetek, így a Koch Borászat is a kiállítok között szerepelt. Ezen felül a világ minden tájáról érkező neves előadók és megismételhetetlen borsoraik is vendégeskednek, mindez impozáns termekben.

Hajós-Baján Elizabeth Gabay?

Master of Wine, Elizabeth Gabay, Hajós-Baja

Elizabeth Gabay

Elizabeth Gabay, csak átvitt értelemben járt a borvidéken, mert a Koch Borászat többszörös díjnyertes 2013-as Hajós-Bajai Kadarkája került a Master of Wine asztalára. Értékelésében tiszta, gyümölcsös, jó ívású bornak írja le a vörösbort.

Ismét Koch lett 2016-ban a szegedi színház bora

Szinház bor

Szegedi Nemzeti Színház bor Katarzis

2016.01.19-én egy premier előtti közönségtalálkozó keretein belül mutatták be a Szegedi Nemzeti Színház 2016. évi borát, amely a tavalyi évhez hasonlóban a Koch borászatból került ki. A bor a 2011-es évjáratú Hajós-bajai Cabernet Sauvignon, amely a Katarzis nevet viseli.

Borárverés a Kantharosz Gálán Győrben

Jótékonysági rendezvény

Jótékonysági rendezvény

Az ország egyik legjelentősebb jótékonysági rendezvényévé nőtte ki magát a győri Kantharosz Gála, amelyen március 31-én este minden várakozást felülmúlva közel tizenkétmillió forint gyűlt össze a belépőjegyek, támogatók és a borárverés jóvoltából fiatal rászoruló tehetségek és gyerekekkel foglalkozó szervezetek támogatására. A nagyszerű hangulatot Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc műsorvezetők fokozták, így izgalmas licitpárbajokon dőlt el a különböző borvidékekről, köztük a Hajós-bajai borvidékről származó Koch tételek sorsa is. A gálán Koch Csaba személyesen is tiszteletét tette.

Koch Borászat szállás
Koch Panzió Galéria
Borvidéki szállás

 

Címkék: Hírek Borászat 2016 bormaraton
Borok, Gyümölcslevek rendelése