Egyszerűen Frisch Borcsalád

Selection birtokválogatás

Egyszerűen Frisch Borcsalád

A Hajós-Bajai Koch család 1748-tól foglalkozik borkészítéssel és kereskedelemmel. Koch Csaba a 10. generáció, aki tovább viszi ezt a hagyományt. 2016-ban Koch Csaba huszonötödször szüretelt és készítette el saját elképzelései alapján borait.

A kiváló talajadottság és egyedi termesztés technológia mellett az illatos szőlőfajtáknál is megpróbálta a hozamkorlátozást és a legjobb dűlők borainak kiválogatását. Az eredmény a reduktív borokra nem jellemző teltség, ásványosság és íz gazdagság, mely csak a nagy fehérborok jellemzője. Az igazi különlegesség azonban az, hogy ezekben a dűlő szelektált nagy fehérborokban sikerült megőrizni a frissességet, gyümölcsösséget és olyan gazdag illatokat, melyek egy csokor friss virágra emlékeztetnek.

Frisch Selection Borcsalád

A Frisch borok a Koch Selection borcsalád illatos, gyümölcsös borai lesznek. A következő években a folyamatos fejlődés eredményeként a Selection borcsaládba a dűlőszelektált kadarkák és dűlőszelektált vörösborok is bekerülnek, és így ez lesz a Koch Borászat legmagasabb minőségű borcsaládja. Ezzel három minőségi szint jelenik meg a borászat palettáján: a magas minőségű, legjobb ár- érték arányú standard, a kézzel szüretelt és válogatott alapanyagú, kompromisszumok nélküli prémium, valamint a dűlőszelektált, a legkiemelkedőbb évjáratok boraiból készült Selection borcsalád.

A Seleciton borcsalád első csoportját a dűlőszelektált Frisch borok alkotják, melyek egyedülálló módon a nagy beltartalom mellett frissek és gyümölcsösek maradtak a borász munkája eredményeként. Képesek megmutatni a fajták és a bácskai feketeföld gazdagságát. A Selection borcsaládba 5 fajta Frisch tétel készült 2016-ban: Irsai Olivér, Chardonnay, Cserszegi Fűszeres fehér, Rosé cuvée valamint egy Kadarka vörösbor. A dűlőszelektált Frisch tételek igazodnak a modern kor borízléséhez, fiatalos és fajtajelleges borok alkotják a borcsaládot, kifinomul illat és aromavilággal. A Frisch borok a legnagyobb odafigyelés mellett terméskorlátozással, kézi szüretet követően, irányított reduktív erjesztéssel készültek. Az egyedi arculattal megjelenő különleges borcímkék kiemelkednek az eddig megszokott Koch címkevilágából, a virágmotívum a borok sokrétű illatvilágát szimbolizálja. A Frisch borok egyértelmű üzenetet közvetítenek: a gyönyörű illatok, a gyümölcsös frissesség és a komplex elegancia is képes együtt, tökéletes harmóniában tündökölni egy borban.

"Egyszerűen Frisch!"

SELECTION borcsaládunk célja a Hajós-Bajai borvidéken a legmagasabb minőség elérése és a fajtajelleg megőrzése. A borcsalád első tagja a FRISCH Irsai Olivér. A szigorú kézi válogatás után teljes mértékben oxigén kizárásával készült bor, így megőriztük a szőlő elsődleges aromáit, üdeségét és gyümölcseit.

Hírek 2. oldal

 

Címkék:
Borok, Gyümölcslevek rendelése