Hajós-Bajai Borvidéki verseny

Koch Csaba

Hajós-Bajai Borvidéki verseny

Koch Borászat Borota borvidéki borverseny

Idén Borotán a Koch Borászatban került megrendezésre a Hajós-Bajai borvidéki borverseny, ahol 24 borász 124 bora került a zsűri poharaiba.

A 124 bort vak kóstolásos rendszerben bírálták a meghívott szakértők 58 fehér, 22 rozé, 4 siller és 41 vörösbor tétel került a poharakba. A borászok objektív visszajelzést kaptak az elmúlt időszakban végzett munkájuk minőségéről.

A Koch Borászat 12 aranyérmet kapott, valamint a borvidék legszebb fehér Cserszegi Fűszeres 2019), és rosé (Frisch Rosé Cuvée 2019) tételei is Koch Csabától a 2019. Év Borászától származnak.   

Eredménylista:

Cserszegi Fűszeres 2019- aranyérem, Hajós-Bajai Borvidék legjobb fehérbora és a Frisch Rosé Cuvée 2019 - aranyérem, Hajós-Bajai Borvidék legjobb rosébora.

A Hajós-Bajai borvidék a Duna-Tisza közén, annak dél-nyugati részén, a Bácskai-löszhát nyugati lejtőin fekszik, 1990 óta különálló borvidéke országunknak. A borvidék 17 települést foglal magába és 1800 hektár termőterülettel rendelkezik.

Fehérborok tekintetében remek adottságokkal rendelkezik a Cserszegi fűszeres, Rajnai rizling, Irsai Olivér, Chardonnay, valamint az Olaszrizling termesztéséhez. 

Kékszőlők közül a Zweigelt, Kékfrankos, Portugieser, Merlot, Cabernet sauvignon és Cabernet franc érzi remekül magát a borvidéken, a legkedvesebb, legősibb magyar szőlőfajtánk, a Kadarka mellett.

Címkék: Hajós-Bajai Borvidék elért eredmények
Borok, Gyümölcslevek rendelése