Organic Ister biobor

Fehér biobor


1849 -, Ft / 0,75 liter / palack
Karton ár: 6 x 0,75 liter, 11094-, Ft
Egységár: 2465-, Ft / liter

Darabszám:

Az Organic fehér bioborok második képviselője az Ister, nevét a Duna görög nevéről kapta. Vegyszermentes ökológiai termesztés és az adalékanyagok teljes mellőzésével készített biobor.

A természet komplex gyümölcsössége dominál illatában és ízében ebben a kedves borban. Világos zöldessárga színű. Üde hatású szőlővirág illattal, és kellemes lágy savtartalommal rendelkezik. Kellemes barackos kortyot követően őszibarack, zöldalma és kissé megbújva citrusok érezhetők.

Fogyasztását pince hőmérsékleten 10-14 °C-on fehér húsok, halas ételek, friss saláták, savanyú káposztás hagyományos magyar ételek mellé ajánljuk.

Ister fröccs

Tisztán és fröccsként fogyasztva is hihetetlenül finom ital. Szóda ízlés szerinti mennyiségű hozzáadásával zamatai, aromái megélénkülnek. A frissítő hatás fokozása érdekében próbáljuk ki a Magyar emberek által leginkább szokásos, jól bevált keverési arányú fröccsök valamelyikét!

Fröccs fajta  Ister biobor/dl   szóda/dl
Kisfröccs   1   1
Nagyfröccs   2   1
Hosszúlépés   1   2
Házmester   3   2
Kőműves   25   50

 

Minőségében a Rajnai Rizling fajtához hasonlítható, ízében illatában pedig a Rizlingszilvánihoz áll a legközelebb. Duna-Tisza közi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz fehérbor.

Magyar termék - Hajós-Bajai Borvidék

Cikkszám: ob02 Évjárat: 2021 Alkoholtartalom: : 13%
Kategória:

Bioborok Hajós-Bajai Borvidék

Ister organikus szőlő

Hibrid fehérborszőlő Szerbiában Bácska néven bejegyzett organikus fajta. Idősebb tőkén bő termését szeptember középső harmadában szüretelik. Cukortartalma általában 18 MM° körül alakul, míg titrálható savtartalma alacsony (6-7 g/l). Az Ister szőlőből készített biobor jellegzetes gyümölcsös zamatú, kellemes fehérbor. Házasításra is remekül felhasználható.

Organikus termesztésre alkalmas, mert peronoszpórára, lisztharmatra és szürkerothadásra sem érzékeny.

Zöldmunka igénye alacsony. Fagytűrő képessége kiváló, a terroir adottságaival és vízellátottságával szemben viszont igényes. A Hajós-Bajai Borvidéken képes magas minőségű termést adni jellemzően minden évjáratban.

Az Ister név a Duna alsó szakaszának görög neve. A fajta nemesítői hozzájárultak az eredetileg Bácska névre keresztelt szőlőfajta és a belőle készített borok Ister néven való forgalomba hozatalához. 

Ister bioborok szőlő fehér

Ökológiai bioborok termelése

Bioborok Magyar definíciója: Hivatalos biotermékek ellenőrzésére jogosult szervezet által minősített, ökológiai rendszerben termesztett szőlőből készült adalékmentes borok.

Ökológiai termesztés: Műtrágyák, szintetikus növényvédő szerek, hormonális szabályozók, terméskötődés fokozók négy éven át tartó teljes mellőzése. A növények védelmében csak természetes anyagok használata. Réz, kén, vízüveg, kőporok, növényi olajok, kivonatok és különböző teák alkalmazása. A talaj szerves trágyázása. Rovarkártevők ellen rablóatkák, és madárodúk telepítésével, egyéb ragadozók telepítésével való védekezés. A felhasznált energia lehetőség szerinti megújuló forrásokból való biztosítása. Kézi munkaerő alkalmazása a termesztés és a betakarítás, valamint a feldolgozás során.

Ahogy Észak-Európában és Amerikában, úgy a magyar vásárlók körében is egyre népszerűbb az ökológiai rendszerben előállított natúr borok fogyasztása. A tendenciára reagálva egyre több pincészet áll át a vegyszermentes gazdálkodásra és szerzi meg a tevékenységhez szükséges minősítést.

BIO Minősítés:

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tanúsítvány száma: 102403122

Tanúsítvány pdf letöltés


Címkék:

fehérbor

Információk
  • Szállítás: 2-7 munkanapon belül

  • Termelő: Koch Organic Bio-Borászat

  • Készlet: Raktáron

  • Termékkód: ob02

Bio-borászat-Koch
Az Év Bortermelője 2019
.

< Organic Bioborok
Koch Organic biobor -Castellum >

Borok, Gyümölcslevek rendelése